donderdag 4 april 2013

INSPIR PEOPLE : Ella DoranMijn grote favoriet al voor lange tijd is Ella Doran,

Zij is de awardwinner Britse ontwerpster die gespecialiseerd is in het ontwerp van 'surface design' van onderscheidende woonaccessoires en meubels. In de jaren negentig maakte Ella Doran een naam voor zichzelf met kleurrijke placemats en onderzetters en met het creëren van innovatief design door middel van haar herkenbare fotografie en patronen.

De stimulans van een nauwe samenwerking met detailhandelaars en fabrikanten zorgde voor een expansie van haar portfolio aan moderne woonaccessoires en kleurrijke homeware. Naast placemats en onderzetters bevat het assortiment nu ook nu keramisch tafelgerei, kussens, paraplu's evenals papierproducten zoals agenda's, wenskaarten, kalenders, inpakpapier/zakken en behang.

Ella haalt haar inspiratie uit tekeningen die ze thuis maakt of tijdens reizen in het buitenland. Elk seizoen maakt ze nieuw design voor woonaccessoires en -inrichting. Al haar ontwerpen stralen haar passie voor kleur, textuur en de effecten van zonlicht uit. 

Haar ontwerpen zijn soms nostalgisch, zoals bvb. de populaire PorTables collectie 'vintage draagbare record spelers' voor kussens en placemats, of tijdloos zoals de iconische 'zonlicht door bladeren' ontwerpen voor behang en rol gordijnen.Onderzetter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het altijd tof om te weten wat jullie van de blog vinden. Feedback & tips zijn welkom!