woensdag 3 april 2013

INSPIR PEOPLE : Maggie Holmes & scrapbooking


Ik kwam Maggie Holmes op het spoor toen ik research deed voor Media Styling Interieur. 


De foto's op haar blog sluiten perfect aan bij de stijl die ik zo mooi vind om verschillende dingen met elkaar te mixen. Als een soort collage, al dan niet in bepaalde patronen of structuur. Scrapbooking komt daarbij het dichtste in de buurt.

Vrolijke kleuren, patronen met handgeschreven tekst, het geeft het geheel een speciale look en sfeer..

Maggie Holmes omschrijft zichzelf als een 100% meisje, dat gaat helemaal terug als klein meisje al vol was  van Scrapbooking. Ze verzamelde stickers, stationary en gommen. Uiteindelijk kreeg ze de smaak te pakken om foto's op papier te plakken en is ze sindsdien niet meer gestopt. Gedurende de jaren is het uitgegroeid tot meer dan alleen maar het bewaren van familie herinneringen.. nu houd ze ook enorm van het creatieve proces. Ze raakt nog steeds opgewonden van stickers, papier, pennen, lijm en ze houdt er nog steeds van om alles te verzamelen en te organiseren.

Ze kan zich niet herinneren dat ze niet in fotografie geïnteresseerd was. Haar liefde voor foto's ontstond lang geleden net zoals het scrapbooking en ontwikkelde zich meer naargelang elk moment dat ze vastlegde op film. " I believe that photographs truly make a house a home and they are my preferred form of artwork. I can think of nothing better than surrounding myself with images that tell our family story." zegt ze.

Gedurende de jaren leerde Maggie Holmes dat het leven gaat over de kleine dingen - een liefdevolle blik - een glimlach - een aanraking van een kleine (of volwassene). Ze gelooft dat de betekenis en vervulling van het leven in elk van deze kleine vluchtige momenten zit die deel van ons dagelijks leven uitmaken. Wanneer ze haar kids en de kleine dingen die ze doen of zeggen observeert, zou ze vaak de tijd willen stopzetten. Ze houdt ervan dat foto's juist dat doen - de tijd bevriezen en een moment, een gevoel vastleggen - dat anders in een handomdraai voorbij zou gaan.

Naast scrapbooking, het fotograferen van de families van haar cliënten, het geven van online fotografie workshops en het creëren van nuttige design tools voor andere fotografen, vind je haar terug met het najagen van haar kids met de camera (in een poging een moment vast te leggen), lezen, organiseren, koken van gluten- en zuivel vrije koekjes, op de zetel vlijen met haar kids en/of het decoreren van haar eigen huis. 
"Oh, and I also love date nights with my hubby, yummy food and laughing with my girlfriends!"


Enkele voorbeelden van haar werk die mij inspireren..


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het altijd tof om te weten wat jullie van de blog vinden. Feedback & tips zijn welkom!